vrijdag 27 februari 2015

Caesar salad met een twist

En eigenlijk met een hele grote twist! Want we gebruiken geen Romaine sla, maar rucola melange. Geen croutons maar pijnboompitjes. Voegen extra ingrediënten toe als tomaat, komkommer en spek. Maar de hoofdingrediënten kip en Caesar salad dressing (Worchestersaus) blijven. Klik op de link om te lezen hoe je deze verrukkelijke salade, de luxere versie van de Caesar salad, maakt!

Ingrediënten (4 personen):
2 kipfilets
250 g spekblokjes
150 g rucola melange
2 eieren (hardgekookt)
1 komkommer
1 bakje cherry-tomaatjes
1 kippenbouillonblokje
2 zakjes Calvé Caesar salad
1 zakje parmezaanse kaas
pijnboompitjes
2 teentjes knoflook (geperst)
1 eetlepel tijm

Bereidingswijze:
-Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder olie of boter.
-Zet een pan water aan de kook met daarin een blokje kippenbouillon en een eetlepel gedroogde tijm. Zodra het water kookt, zet je het vuur lager en pocheer je de kipfilets 10 minuten.
-Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan met de knoflook.
-Verdeel ondertussen de sla over vier borden.
-Schil de komkommer en snijd in dunne plakjes. Verdeel vervolgens over de vier borden.
-Halveer de cherry-tomaten en verdeel eveneens over de borden.
-Pel de eieren en snijd in partjes. Verdeel over elk bord.
-Strooi de pijnboompitjes over de sla.
-Doe hetzelfde met de spekjes.
-Als de kip een beetje is afgekoeld, snijd je ze in dunne plakjes. Verdeel over de salade.
-Strooi de kaas over de kip.
-Voeg als laatste de dressing over de salade. Tijd om te eten!

Serveer met bijv. stukjes Turks brood.