Laat ik maar meteen beginnen met een recept dat op mijn instagramaccount erg populair is:
5-groentenlasagne: champignons, spinazie, paprika, aubergine en ui!
Ingrediënten voor een grote schaal (4/5 personen):
1 pak verse lasagnevellen
450 gr. diepvriesspinazie (zonder smaak, ontdooid en uitgelekt), vers is natuurlijk nog beter
250 gr. (kastanje)champignons (in plakjes)
1 aubergine
1 sjalotje/ui (gesnipperd)
1 potje geroosterde paprika
1 pot passata (700 gr)
250 gr. ricotta
2 teentjes knoflook
25 gr. pijnboompitjes
50 gr. parmezaanse kaas (geraspt)
3 tl oregano
peper en zout
olijfolie
Bereiding:
-Verwarm de oven alvast voor op 185 graden.
-Roer de ricotta en de helft van de parmezaanse kaas door de uitgelekte spinazie, en breng op smaak met peper en zout.
-Snijd vervolgens de aubergine in blokjes van 1 bij 1 cm, doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de aubergines in 5 minuten gaar.
-Haal de aubergines uit de pan, kruid eventueel met een beetje peper en zout. Bak de champignons op hoog vuur in dezelfde pan met wat nieuwe olijfolie.
-Zet het vuur lager en doe de teentjes knoflook (geperst of fijn gesneden) en het gesnipperde sjalotje erbij.
-Snij ondertussen de paprika's in reepjes en meng met de aubergines. Voeg het mengsel van champignons, ui en knoflook toe en meng dit goed door elkaar.
-Doe de eenderde van het mengsel in een ingevette ovenschaal. Giet daar eenderde van de passata over en kruid met een beetje oregano.
-Bedek met lasagnevellen. Maak zo drie van deze lagen.
-Bovenop de derde laag lasagnevellen schep je de spinazie. Verdeel de pijnboompitjes en de rest van de parmezaanse kaas over de lasagne.
-Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 10 minuten in de oven. Haal daarna de folie eraf en laat nog 30 minuten bakken.
Eet smakelijk!