maandag 16 februari 2015

Bruschetta met tomaat en basilicum

Heerlijk bij de borrel! Probeer hem nu.

Ingrediënten:
1 ciabatta (om af te bakken)
3 tomaten
1 bakje tomatentapenade
1 bosje basilicum
2 teentjes knoflook
olijfolie

Bereidingswijze:
-Snijd de ciabatta in stukjes.
-Besprenkel met een klein beetje olijfolie en verwarm in de oven totdat ze knapperig zijn. (Kijk op de verpakking voor baktijd en temperatuur.)
-Ontvel ondertussen de tomaten en snijdt ze in blokjes.
-Voeg daar de knoflook aan toe (geperst of heel fijn gesneden).
-Hak de basilicum klein en voeg toe aan de tomaten.
-Als de ciabatta mooi bruin is geworden haal je hem uit de oven.
-Laat even afkoelen en bedek dan met een dun laagje tapenade.
-Schep hierop het tomatenmengsel.
-Maak af met een basilicumblaadje en wat druppels balsamico.