zondag 1 maart 2015

Caprese burgers

Ik ben dol op Italiaans eten. Dus speciaal voor mezelf een burger op z'n Italiaans, de caprese burger!


Ingrediënten (4 personen):
4 kleine ciabatta's (om af te bakken)
4 hamburgers
3 tomaten
200 g mozzarella
75 g rucola
1 bosje basilicum
olijfolie

Bereidingswijze:
-Verwarm de oven voor op 220 graden.
-Snijd de ciabatta's open, leg met de binnenkant omhoog op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bak voor 8 minuten af in de oven.
-Snijd de tomaat en mozzarella in plakjes.
-Verwarm een grillpan, verhit wat olijfolie en bak de plakjes tomaat 1 minuut per zijde. Haal vervolgens uit de pan.
-Bak in dezelfde pan de hamburgers. Beleg voor de laatste twee minuutjes met 2 plakjes mozzarella per hamburger.
-Als de broodjes uit de oven komen, verdeel je ze over vier borden.
-Beleg de onderkant met een laagje rucola en wat plakjes tomaat.
-Als de mozzarella een klein beetje gesmolten is, leg je de hamburgers ook op de broodjes.
-Bestrooi elke burger nog met wat peper, zout en oregano.
-Garneer met een aantal blaadjes basilicum en leg vervolgens de bovenkant erop.

Serveer met verse frietjes!