maandag 16 februari 2015

Italiaanse mini-rollade

Italiaanse mini-rollade: Schnitzel met mozzarella en tapenade, gewikkeld in rauwe ham.
Jammie, dit recept kwam ik tegen in een boekje voor een geslaagd kerstdiner. Maar ook als het geen kerst is, smaken deze schnitzels heerlijk! Hieronder vind je hoe je ze klaarmaakt.

Ingrediënten (voor 4 personen):
4 ongepaneerde varkensschnitzels
8 plakken rauwe ham
een bakje zongedroogde tomatentapenade
1 staaf mozzarella, in plakjes gesneden
olijfolie
extra: 4 cocktailprikkertjes

Bereiding:
-Verwarm de oven voor op 160 graden.
-Leg 2 plakjes ham op je werkvlak.
-Leg er een schnitzel op en besmeer met tapenade.
-Bedek met mozzarella zo, dat je hem nog wel kunt oprollen. Afhankelijk van de grootte 1 of 2 plakjes gebruiken.
-Bestrooi met peper en rol het vlees in de ham op. Zet vast met een prikkertje. Maak zo ook de andere 3 klaar.
-Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan. Bak de schnitzel rondom goed aan.
- Leg ze in een ingevette ovenschaal en bak de rollades 20 minuten in de oven. Let wel op, de gaartijd is verschillend per oven en ook afhankelijk van de dikte van de rollades.

Haal de rollades uit de oven en serveer met bijvoorbeeld sla en gebakken aardappeltjes. Kan ook heel goed met tagliatelle en haricots verts, echt Italiaans.