Er was bij ons thuis nog zo'n 150 g verse bladspinazie over. Zonde om weg te gooien natuurlijk, dus de volgende dag maakte ik er een heerlijke salade van.
Ingrediënten:
150 g bladspinazie
2 eieren (hardgekookt)
1 tomaat
halve komkommer
pijnboompitjes
125 g spekjes
3 eetlepels honing
handje gruyère kaas
Bereidingswijze:
-Verwarm een koekenpan.
-Laat hierin de pijnboompitten warm warmen, totdat ze mooi bruin van kleur zijn.
-Haal de pitjes eruit en bak in dezelfde pan de spekjes lekker krokant.
-Leg de spinazie in een kom.
-Snijd de komkommer, de tomaat en 1 ei in kleine stukje en voeg toe aan de spinazie.
-Voeg 2 eetlepels honing toe en meng door elkaar.
-Strooi een handje gruyère kaas over de salade.
-Garneer met de pijnboompitjes en de spekjes.
-Snijd je 2de ei in kwartjes en leg bovenop je salade.
-Maak af door een laatste eetlepel honing over de sla te verspreiden.
Eet smakelijk!