Niet veel tijd om te koken? Dan is deze lekkere, maar snel te bereiden, spaghetti carbonara een echt oplossing!
Ingrediënten (voor 4 personen):
400 g verse spaghetti
250 g spekblokjes
250 g slagroom
1 ui
3 eieren
1 zakje Grana Padano kaas
1 bosje peterselie (fijn gesneden)
3 tenen knoflook
Bereidingswijze:
-Bak de spekjes in een koekenpan goudbruin. Voeg de laatste 30 seconden de knoflook toe. Laat de spekjes daarna uitlekken op keukenpapier.
-Bak in dezelfde pan een gesnipperd uitje glazig met een beetje olijfolie.
-Breng ondertussen een pan met water aan de kook. En kook de spaghetti zo lang als op de verpakking staat aangegeven.
-Klop de eieren en de slagroom door elkaar.
-Wanneer de spaghetti gekookt is, giet deze dan af doe terug in de pan en zet even op een laag vuurtje.
-Voeg het mengsel van slagroom en ei erdoor totdat het is gestold.
-Meng vervolgens de kaas, spek en peterselie erdoorheen.