Ingrediënten (voor 4 personen):
Voor de gevulde paprika's:
4 rode paprika's
2 rode uien
500 g kippengehakt
2 eetlepels shoarma- of kipkruiden
olijfolie
1 zakje geraspte kaas
Voor de knoflooksaus en het brood:
125 ml slagroom
125 ml mayonaise
2 teentjes knoflook
bosje peterselie
1 Turks brood
olijfolie
Bereidingswijze:
Knoflooksaus en brood:
-Meng de slagroom met de mayonaise.
-Pers twee teentjes knoflook erdoorheen.
-Maak het een paar uur van tevoren en zet in de koelkast om de smaak te versterken.
-Hak de peterselie in kleine stukjes en meng erdoorheen voor het serveren.
-Het Turks brood snijd je in stukjes en bak je kort in de olijfolie in een koekenpan of grillpan.
Gevulde paprika's:
-Verwarm de oven voor op 180 graden.
-Snijd het kapje van de paprika's en verwijder de zaadlijsten.
-Verwarm olijfolie in een pan, meng het gehakt met de shoarmakruiden en bak het rul.
-Pel en snipper de uien en snijd blokjes van eventuele restjes paprika en bak mee met de kip.
-Voeg als laatste de helft van de kaas toe.
-Wrijf de paprika's in met een beetje olijfolie en zet de paprika's in een ingevette ovenschaal.
-Vul de paprika's met het kipmengsel en bestrooi met de overgebleven kaas.
-Zet de paprika's 10 minuten in de oven.
Serveer met patatjes en salade!