dinsdag 17 maart 2015

Paprika's gevuld met kipshoarma en homemade knoflooksaus!

Yes het is weer vrijdag. Tijd om iets nieuws uit te proberen. Vandaag stonden gevulde paprika's op het menu. De vulling bestond hierbij uit kipshoarma. Ik maakte daarbij knoflooksaus en knapperig Turks brood. Dit alles werd geserveerd met patatjes en salade, waardoor het een smakelijk geheel werd. Check het recept in de link hieronder!



Ingrediënten (voor 4 personen):
Voor de gevulde paprika's:
4 rode paprika's
2 rode uien
500 g kippengehakt
2 eetlepels shoarma- of kipkruiden
olijfolie
1 zakje geraspte kaas

Voor de knoflooksaus en het brood:
125 ml slagroom
125 ml mayonaise
2 teentjes knoflook
bosje peterselie
1 Turks brood
olijfolie

Bereidingswijze:

Knoflooksaus en brood:
-Meng de slagroom met de mayonaise.
-Pers twee teentjes knoflook erdoorheen.
-Maak het een paar uur van tevoren en zet in de koelkast om de smaak te versterken.
-Hak de peterselie in kleine stukjes en meng erdoorheen voor het serveren.
-Het Turks brood snijd je in stukjes en bak je kort in de olijfolie in een koekenpan of grillpan.

Gevulde paprika's:
-Verwarm de oven voor op 180 graden.
-Snijd het kapje van de paprika's en verwijder de zaadlijsten.
-Verwarm olijfolie in een pan, meng het gehakt met de shoarmakruiden en bak het rul.
-Pel en snipper de uien en snijd blokjes van eventuele restjes paprika en bak mee met de kip.
-Voeg als laatste de helft van de kaas toe.
-Wrijf de paprika's in met een beetje olijfolie en zet de paprika's in een ingevette ovenschaal.
-Vul de paprika's met het kipmengsel en bestrooi met de overgebleven kaas.
-Zet de paprika's 10 minuten in de oven.

Serveer met patatjes en salade!