Deze eiermuffins zijn een eyecatcher in het paasontbijt, het onderwerp van de high-tea en top als katerontbijtje. Wat dacht je van variaties met spinazie/feta, kaas/ui, champignon/paprika of zalm/dille. Ik maakte ze deze keer met tomaat, ui en ham.
Hier vind je het recept.
Ingrediënten voor 4 muffins:
3 eieren
scheutje halfvolle melk
1 tomaat
1/2 ui
2 plakjes ham
Extra nodig: 4 muffinvormpjes
Bereidingswijze:
-Verwarm de oven voor op 180 graden.
-Klop, in een kom, de eieren los en voeg een scheutje melk toe. Breng op smaak met peper en zout.
-Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Voeg toe aan het eimengsel.
-De ham kun je snijden en ook toevoegen aan het mengsel. (Je kunt er ook voor kiezen om een half plakje ham in het muffinvormpje te leggen en hier het mengsel in te schenken. Je krijgt dan een leuk eetbaar bakje. Maar let op, is de ham te dun dan verbrandt hij snel.)
-Smeer de vormpjes in met een beetje olijfolie en schenk het eimengsel erin.
-Zet in de oven voor 20 minuten. (De oven niet opendoen de eerste 18 minuten om inzakken te voorkomen).
-Haal de muffins uit de oven en uit hun vorm, garneer eventueel met verse kruiden zoals bieslook, peterselie of oregano.
Serveer met een geroosterde witte boterham. Eet smakelijk!